Skip to content

آشنایی با پروفیل سی پرلین و کاربرد انواع آن چیست؟

پروفیل سی پرلین

آشنایی با پروفیل سی پرلین و کاربرد انواع آن، از جمله الزاماتی است که به هنگام ساخت سازه باید بدان توجه کرد. در این مقاله، به بررسی جامع و کاملی از پروفیل سی پرلین، کاربردهای انواع آن و ویژگی های منحصر به فرد این نوع پروفیل می پردازیم.

بررسی جامع پروفیل سی پرلین و کاربرد انواع آن

در این بخش، می خواهیم به بررسی جامع پروفیل سی پرلین و کاربرد انواع آن بپردازیم. پروفیل ها نوعی از اجزای ضروری  ساختمان های مسکونی و تجاری است که از آن برای ساخت در و پنجره تا اسکلت ساختمان ها استفاده می شود.

پروفیل سی پرلین، یک تیر یا میله است که از آن در زیر سقف به صورت افقی استفاده می شود تا بتواند از ساختار سازه ها پشتیبانی کند. این نوع سازه یک نوع مقطع توخالی است که در انواع مختلف با کاربرد های متفاوت تولید می شود. پروفیل سی پرلین به نام تیرچه ی سی پرلین معروف است. این نوع سازه به وسیله ی پیچ های متعدد به نبشی ها یا ورق ها وصل می شوند و نبشی و ورق نیز پروفایل را به قاب اصلی ساختمان مرتبط می سازد.

پروفیل ها برای افزایش استحکام نیاز به تیر یا دیواره های ساختمانی دارند. همانطور که گفته شد از این سازه بیشتر در ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها استفاده می شود. پروفیل سی پرلین کاربردهای بسیاری در ساخت سازه های ساختمانی دارد. این عنصر توانایی انتقال بار ها و نیروهای سقف به عناصر ساختاری اصلی را دارد که به عنوان محافظ سقف شناخته می شوند. پروفیل ها براساس نوع، میزان بار ها، فشار های وارده به سقف و طول ورق های محدود کننده به انواع مختلف طبقه بندی شده و شکل و آرایش متفاوتی دارند.

سایت تجارت فولاد یکی از بهترین فروشندگان انواع سازه های ساختمانی است. برای خرید و مشاوره در مورد پروفیل سی پرلین به سایت تجارت فولاد مراجعه کرده و با مشاورین متخصص ما مشورت کنید.

انواع پروفیل های سی پرلین

پروفیل های سی پرلین در انواع مختلفی تولید میشوند. پروفیل های استیل و فولادی دو نوع مختلف از این سازه ها هستند که به جای پرلین های چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع سازه ها، سبک بوده، ابعاد ثابتی داشته و در تغییرات دمای به سرعت منقبض و منبسط می شوند. پرلین ها براساس شکل به چند نوع مختلف طبقه بندی می شوند که در بخش ذیل به آن اشاره می کنیم:

پروفیل سی پرلین c purlin، پروفیل زرد پرلین z purlin و پروفیل پرلین سیگما sigma

برای آشنایی با انواع پروفیل و خرید مناسب ترین نوع آن، به سایت تجارت فولاد مراجعه کرده و از مشاوره با متخصصین فنی بهره مند شوید.

تعریف انواع پروفیل

پروفیل سی پرلین یکی از انواع  سازه های فولادی است که به شکل حرف انگلیسی c تولید می شود که به دلیل شکل خاص آن، به این اسم شناخته می شود. این نوع مقطع فولادی از جنس های مختلفی مانند ورق روی اندود و گالوانیزه ساخته شده است. پرلین مورد استفاده در سقف از فولاد و ورق گالوانیزه تشکیل یافته است. یکی از مزایای استفاده از این نوع سازه ها در این است که مقاومت بسیار بالایی داشته و از رطوبت و هرگونه خوردگی در امان هستند.

پروفیل ها، مقاطع فولادی هستند که از ورق های نورد سرد و گرم تولید می شوند و سپس به صورت آلیاژ در بازار عرضه می گردند. پروفیل ها در دو نوع پروفیل باز و بسته تولید می شوند. پروفیل های تسمه، نبشی، ناودانی و میلگرد از جمله پروفیل های باز هستند. لوله و قوطی از نوع پروفیل های بسته به شمار می روند.

کاربرد های پروفیل سی پرلین

از پروفیل های سی پرلین در ساخت سقف های سبک صنعتی، سقف کارگاه ها، خودروسازی، فونداسیون و چارچوب ها و دیوارهای برشی استفاده می شود. هم چنین استفاده از آن در دیوار هایی با کاربرد غیر باربری، استفاده در دیوار ها و ستون ها به عنوان پوشش، قالب بندی درها، پیرایش سقف و پنجره ها، ریل های جانبی و ریل های نرده ای، ساخت و ساز صنعتی، ساخت انبار و پروژه های کشاورزی، ساخت انواع کرکره های فروشگاه ها یا مغازه های کوچک و بزرگ، ساخت انواع قاب اطراف در، پنجره و چارچوب ها از انواع دیگر کاربرد های این نوع سازه های فولادی هستند.

اندازه پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین در ضخامت ها و اندازه های مختلف تولید می شود. این نوع سازه فولادی با توجه به نیاز و خواسته مشتری تولید می شود. این نوع مقطع فولادی با طول 6 متر، در ضخامت های 2 میلی متر، 2.5 میلی متر، سه میلی متر، با ارتفاع 160 میلی متر الی 240 میلی متر عرضه می شود. ارتفاع پروفیل یکی از مهم ترین عوامل در تعیین میزان و ابعاد این نوع سازه است.

پروفیل سی پرلین

مزایای استفاده از پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین دارای مزیت های بسیاری است که از این میان به موارد زیر می توان اشاره کرد:

این نوع پروفیل دارای دیواره نازک بوده و بسیار سبک است. علیرغم وزن سبک آن، استحکام زیادی داشته و در نتیجه عملکرد فوق العاده ای دارد. ظرفیت باربری و انتقال بار ها در این نوع سازه بسیار زیاد است. استفاده از این مقطع فولادی، سرعت ساخت هرگونه ساختمان تجاری و مسکونی را افزایش می دهد چرا که مراحل تهیه، تولید و حمل و نقل آن بسیار آسان است.

پروفیل سی پرلین، مقرون به صرفه بوده و به هیچ عنوان دچار شکستگی نمی شود. به همین دلیل بهترین سازه مورد استفاده در ساخت سقف ها، تیر ها و ستون ها شناخته می شود. یکی از مهم ترین کاربردهای این نوع سازه در مناطق زلزله خیز است، چرا که استفاده از آن در ساخت هرگونه ساختمان مقاومت آن را در برابر آسیب های طبیعی افزایش می دهد. مهمتر اینکه، محیط دوست بوده و با شرایط محیط زیست سازگار است.

پروفیل سی پرلین در سقف های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از پرلین در سقف های فلزی سه کاربرد بسیار مهم و اساسی دارد. در این صورت، تیر ها به یکدیگر متصل شده و اسکلت ساختمان را مستحکم می کنند. سقف ها توسط آن ها نگهداری می شوند. در فاصله میان دهانه قابل بندی، پرلین ها پشتیبانی بیشتری ایجاد می کنند و در برابر بارندگی مقاومت بیشتری دارند.

تفاوت پروفیل سی پرلین و زد پرلین

پروفیل های سی پرلین و زد پرلین تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند که این امر، هر دو پروفیل را متمایز از یکدیگر ساخته است. در این بخش در مورد تفاوت هر دو نوع صحبت خواهیم کرد.

پروفیل سی پرلین دارای دو بال با عرض یکسان و پروفیل زد دارای دو بار با عرض متفاوت است. در نتیجه می توان گفت دو عنصر دارای ارتفاع استاتیک یکسان، به راحتی با یکدیگر هم پوشانی داشته و متصل می شوند. قدرت همپوشانی و قابلیت امتداد هر دو سازه متفاوت از یکدیگر است، این قدرت در پرلین زد بیشتر است.

پرلین زد به دلیل داشتن ممان اینرسی بزرگتر، یکپارچه تر است. در مورد محاسبه و نصب نیز، پرلین سی نسبت به پرلین زد، راحت تر مورد محاسبه قرار می گیرد. در ساختمان هایی که دهانه پیوسته دارند از پرلین زد استفاده می شود چرا که به طور امتدادی روی هم قرار می گیرند. بهتر است از پرلین های زد در اسکلت ساختمان هایی استفاده شود که از پنل های سقفی ثابت یا گیره دار استفاده می کنند.

مراحل تولید پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین در سه مرحله تولید می شود. در ابتدا ورق های فولادی وارد خط تولید پروفیل می شوند. پس از آن، ورق های وارد شده برش می خورند و از دستگاه رول فرمینگ عبور داده می شوند. پس از طی تمامی مراحل، مرحله شکل دهی آغاز می شود. پس از مرحله شکل دهی، ورق های آماده شده به بازار عرضه می شوند.

مشخصات فنی پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین نیز مانند انواع دیگر مقاطع فلزی، مشخصات فنی منحصر به فردی دارد. این نوع پروفیل به شکل حرف انگلیسی c است که از دو لبه و دو فلنج تشکیل یافته است. فلنج نوعی حلقه ی دایره شکل آهنی است که از آن برای افزایش استحکام مقاطع فولادی استفاده می شود. مهندسین با استفاده از ارتفاع و پهنای قسمت های مختلف می توانند به وزن و مشخصات کلی پروفیل دست یابند.

هر پروفیل سی پرلین در گواهی خود، مشخصات خاصی دارد که عبارتند از:

ارتفاع کلی پروفیل با علامت اختصاری “H” در حدود 100 تا 400 میلی‌متر.

ارتفاع فلنج بالایی با علامت اختصاری “A” در حدود 50 تا 100 میلی‌متر.

ارتفاع فلنج پایینی با علامت اختصاری “B” در حدود 50 تا 100 میلی‌متر.

عرض لبه‌ی بالایی با علامت اختصاری “C1” در حدود 15 تا 30 میلی‌متر.

عرض لبه‌ی پایینی با علامت اختصاری “C2” در حدود 15 تا 30 میلی‌متر.

ضخامت کلی با علامت اختصاری “T” در حدود 1 تا 4 میلی‌متر.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات فنی انواع پروفیل ها و خرید مناسب ترین نوع آن، به سایت تجارت فولاد مراجعه کرده و با متخصصین فنی این سایت در تماس باشید.

جدول استاندارد پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین با توجه به هر کارخانه و تولید کننده، در استاندارد های متفاوتی تولید می شود. در جدول زیر، اطلاعات کامل در مورد استانداردهای محصول ارائه شده است. یکی از جدول های معروف در بخش ذیل برای آگاهی شما از انواع مشخصات پروفیل ها ارائه شده است.