Skip to content

کاربردهای اصلی ورق دامپا چیست؟

ورق دامپا

کاربردهای ورق دامپا در انواع سازه های ساختمانی بسیار وسیع و گسترده است. تدبیر تجارت فولاد یکی از برترین فروشندگان انواع سازه های ساختمانی، قصد دارد شما را با انواع کاربردهای این نوع ورق ها، ماهیت و نحوه ی تولید و نیز ویژگی های هریک از انواع ورقه های دامپا آشنا سازد.

انواع کاربردهای ورق دامپا

همانطور که گفته شد، ورق دامپا در ساخت سازه های مسکونی و تجاری دارای کاربردهای بسیار وسیعی است. از این نوع ورق ها بیشتر به عنوان پوشش سقف استفاده می شود. استفاده از این عناصر به عنوان پوشش سقف، باعث زیبایی هر چه بهتر نمای ساختمان ها و نیز جلوگیری از ورود باد به زیر سازه می شود.

این نوع ورق های پوششی نه تنها به عنوان پوشش سقف در ساخت سازه های ساختمانی، بلکه در پمپ بنزین ها، مراکز آموزشی و بهداشتی، سقف های ویلا، سقف کاذب، سازه شیروانی، سوله ها و سردر ها نیز استفاده می شود.

ورق دامپا چیست؟

 ورق دامپا یک ابزار پوششی است که از آن در ساخت سقف  سازه ها استفاده می شود. با استفاده از این ابزار، باد توانایی نفوذ به داخل سازه را نداشته و مهمتر اینکه زیبایی بسیار چشمگیری به نمای ساختمان می دهد. این نوع ورق به نام های دیگری نیز شناخته می شود که از مهم ترین آن ها می توان به ورق لمبه اشاره کرد.

این نوع ورق های پوششی به شکل موج های مستطیل شکل هستند که از آن برای پوشش سقف استفاده می شود. این ابزار پوششی در جنس های آلومینیومی، روغنی و گالوانیزه ارائه می شود که از این میان ورق های پلاستیکی و فلزی از جمله بهترین و متداول ترین نوع ورق های پوششی مورد استفاده در ساخت سازه هستند.

ورق های لمبه با توجه به کاربرد و نوع سازه مورد هدف، با استفاده از پرچ و یا جوش به سازه متصل می شوند. این ورق ها دارای انواع مختلفی هستند که سایت تدبیر تجارت فولاد در بخش های بعد شما را با انواع این ورق ها آشنا خواهد ساخت. از این نوع ورق ها در جهت پوشش سازه های شیروانی، دیواره های کانکس و سقف های کاذب استفاده می شود.

برای اتصال این نوع ابزار پوششی به سازه برای ورق های لمبه رنگی از پرچ و برای ورق های لبه روغنی از جوش استفاده می کنند. ضخامت این نوع پوشش با توجه به نوع کارکرد متغیر است. ضخامت ورق های لمبه از 0.4 تا 1.2 میلیمتر متغیر می باشد. قیمت این نوع ورق ها متغیر بوده و عواملی مانند کیفیت، جنس ورق، ابعاد ورق، پوشش رنگی، نوسانات ارزی و تقاضا بستگی دارد. برای اطلاع از قیمت و خرید انواع ورق های دامپا به سایت تجارت فولاد تدبیر مراجعه کنید.

ورق دامپا

نحوه تولید ورق های دامپا

در این بخش شما را با نحوه تولید ورق های دامپا، مزایا و معایب هر یک از این روش های تولیدی آشنا خواهیم کرد. برای تولید این نوع ابزار پوششی مورد استفاده در سازه های ساختمانی از دو روش سنتی و صنعتی استفاده می شود، که در ذیل به شرح هر یک از این روش ها خواهیم پرداخت.

ورق های لمبه تولید شده به روش سنتی با استفاده از دستگاه پرس ایجاد می شوند. یکی از مزایای استفاده از این روش در این است که می توان این نوع ورق ها را با توجه به سلیقه مشتری تولید کرد. با این حال، باید در نظر داشت که این نوع روش تولیدی دارای محدودیت بوده و سرعت تولید آن نیز بسیار پایین است.

این نوع ورق ها در روش صنعتی با استفاده از ورق های گالوانیزه رنگی با طرح های مختلف به شکل رول فرم طولی تولید می شوند. از معایب روش صنعتی در این است که برخلاف روش سنتی نمی توان ورق های لمبه ای با طرح های مختلف تولید کرد. افزایش سرعت تولید بالا یکی از مزایای استفاده از این روش تولیدی است.

مشخصات فنی ورق دامپا

این نوع ورق های پوششی نیز همانند انواع دیگر سازه های ساختمانی مختلف دارای مشخصات ویژه ای است. ورق های لمبه با توجه به نوع کاربرد آن دارای ضخامت های متفاوتی هستند. این نوع ورق ها در جنس های مختلفی از جمله گالوانیزه، آلومینیوم، روغنی تولید شده و در دو نوع ساده و سوراخ دار هستند.

ورق های لمبه بسیار سبک بوده و به آسانی نصب می شوند. به عنوان عایق های رطوبتی و صدا مورد استفاده قرار گرفته و در برابر آسیب های طبیعی مانند زلزله مقاوم هستند. علاوه بر این، قابلیت اشتعال نداشته و درنتیجه می توان گفت عمر بسیار طولانی دارند. می توانید در هر زمان که بخواهید رنگ ورق های پوششی را تغییر دهید چرا که قابلیت رنگ آمیزی مجدد را دارند.

این نوع ورق ها در مقابل انواع بلایای طبیعی مانند زلزله، آتش سوزی، گرما، سرما، باد و طوفان مقاوم هستند. علاوه بر این به دلیل کاهش بار مرده ساختمان و حمل و نقل آسان این نوع ورقه ها، می  توانید در میزان هزینه مصرفی ساخت سازه صرفه جویی کنید.

انواع ورق دامپای مورد استفاده به عنوان سقف کاذب

همانطور که در بخش های قبل به آن اشاره شد، ورق های پوششی مورد استفاده به عنوان سقف کاذب در دو نوع هستند. ورق های ساده و ورق های سوراخ دار. در بخش ذیل به توضیح هریک از این ورق ها می پردازیم تا شما را با تفاوت هر دو نوع ابزارهای پوششی آشنا سازیم.

ورق های پوششی ساده در اندازه های 10×20 با طول حداکثر 6 متر تولید می شوند.  این نوع پوشش ها زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که مکان یا ساختمان مورد نظر نیاز به عایق صدا نداشته باشد. ورق های سوراخ دار، ورقه های آلومینیومی پانچ داری هستند که در اندازه های 10×20 تولید شده و سوراخ هایی به اندازه یک میلی متر و دو میلیمتر بر روی آن تعبیه شده اند.

این نوع ورق ها، عایق صدا هستند چرا که در پشت سوراخ های تعبیه شده آن، لایه های سیاه رنگ قرار داده شده است. از ورق های لمبه سوراخ دار در محل هایی مانند سرویس بهداشتی استفاده می شود که نیاز به عایق صدا دارند.

علاوه بر این، ورق های لمبه در سه نوع ورق های فلزی، پلاستیکی و موج دار تولید می شوند. اکنون به توضیح هریک از این انواع ورقه ها پرداخته و شما را با ویژگی ها و کاربردهای هریک از این انواع آشنا خواهیم کرد.

ورق دامپای فلزی

ورق دامپای فلزی یکی از بهترین ابزارهای پوششی جهت استفاده به عنوان سقف شیروانی و کاذب است. این نوع ورق ها بسیار مقاوم و محکم بوده و در عین حال به راحتی نصب می شوند زیرا وزن بسیار کمی دارند. از این ابزار پوششی در طرح ها و رنگ های مختلف استفاده می شود که بیشترین کاربرد را در سوله های حیاط خلوت، صف های صنعتی، گاراژ و… دارد.

این نوع پوشش مزایای استفاده بسیار زیادی دارد. از این میان می توان به مقاومت آن در برابر آب و هوا، هر گونه آسیب های طبیعی، قابلیت رنگ خوری، استحکام و کیفیت بالا، و عایق در برابر صوت و سازگار با محیط زیست اشاره کرد.

ورق دامپا

ورق دامپای پلاستیکی

ورق دامپای پلاستیکی نوع دیگری از ورق های پوششی است که از آن در ساخت سازه های کوچک استفاده می شود. از آنجایی که این نوع ورق پلاستیکی است می توان گفت که هزینه آن نسبت به ورق های لمبه فلزی ارزان تر می باشد. این نوع ورق نیز ویژگی ها و مزایای بسیاری دارد که از این میان می توان به هزینه تهیه بسیار پایین، قابلیت نگهداری، شستشو و نصب آسان آن اشاره کرد.

این ابزار پوششی با داشتن تمامی مزایای ذکر شده معایبی نیز دارد. این نوع ورق زیبایی چندانی به نمای ساختمان نمی دهد و علاوه بر این در مقابل صدا نیز عایق نیست.

ورق های دامپای موجدار یا راه راه

ورق های موجدار نوع دیگری از انواع ورق های پوششی هستند که به دلیل مقاومت بالای آن، در گاراژها، سوله ها و کانکس ها به وفور از آن استفاده می شود. ورق های موجدار به چند نوع ورق های فولادی گالوانیزه، پلی استر، پی وسی پلاستیزول، قیر و ورق دامپا پلی کربنات تقسیم می شوند.

ورق فولادی گالوانیزه، همانطور که از نام آن پیداست نوعی ورق فولادی با پوشش رو است که می توان از دو صورت ساده و یا رنگ آمیزی شده آن استفاده کرد. ورق های پلی استر به دلیل استحکام بسیار پایین آن، هزینه کمتری دارند و به دلیل کم بودن هزینه می توانید هر چند سال یکبار آن را تعویض کنید. از این نوع ورق ها بیشتر در سازه های کشاورزی استفاده می شود.

ورق های پی وی سی پلاستیزول، یک نوع ورق فلزی است به همین دلیل می توان گفت از استحکام و قدرت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از مزایای استفاده از این ورق های در این است که وزن بسیار کمی داشته و در مقابل هرگونه آسیب خراش نمی بینند.

قیر نوعی ورق دامپای موج دار است که ضد آب بوده و در نتیجه استحکام و دوام بسیار زیادی دارد. ورق دامپای پلی کربنات از رزین پلوپروپیلن ساخته شده است. از مزایای استفاده از این نوع ورق پوششی می توان به ضد ضربه بودن، سبک بودن، دوام بالا و برش آسان آن اشاره کرد. علاوه بر این یک عایق بسیار عالی شناخته شده و می تواند گرمای عبوری از سقف را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ورق های پوششی و خرید آن به سایت تجارت فولاد تدبیر که یکی از بهترین و برترین فروشنده های انواع سازه های ساختمانی است مراجعه کنید.

مزایای استفاده از ورق دامپا

ورق دامپا یا ورق لمبه دارای مزایای بسیار زیادی است که در بخش ذیل به برخی از انواع مزایای این نوع ورق پوششی عالی اشاره می کنیم.

این ابزار پوششی در رنگ های مختلفی تولید می شود و می توانید ورق های پوششی مورد نظر خود را در هر ابعاد و ضخامتی تولید کنید. علاوه بر این، قابلیت شستشو داشته و به راحتی می توانید هرگونه لک و آلودگی را به آسانی شسته و آن را تمیز کنید.

ورق های لمبه دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی هستند و می توانید به هزینه کم به این ابزارهای پوششی دست یابید. این ورق ها به راحتی نصب شده و وزن بسیار سبکی دارند. علاوه بر این، در مقابل صدا، حرارت، رطوبت، عدم تغییر رنگ و شکل در اثر آسیب های طبیعی و شرایط جوی مقاوم بوده و دور ریز بسیار کمی دارند.