Skip to content

تفاوت ناودانی unp ،upa

ناودانی unp ،upa

آگاهی از تفاوت ناودانی unp ،upa یکی از ضروریاتی است که مهندسین صنعت ساخت و ساز باید با آن آشنایی کامل داشته باشند. در این بخش، به بررسی تفاوت ناودان ها، تعریف و ویژگی هریک از این نوع سازه ها می پردازیم. در سایت تجارت فولاد با مشخصات این نوع سازه، بیشتر آشنا خواهید شد.

آشنایی با تعریف ناودانی

یکی از مهم ترین بخش های این متن، تعریف ناودانی است. ناودانی نوعی از پروفیل های باز است که از آن برای ساخت پایه و قاب های سازه استفاده می کنند. این نوع سازه، یکی از مهم ترین مقاطع در صنعت ساخت و ساز شناخته می شود. ناودانی به شکل حرف u انگلیسی از جنس های گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل، فولاد کربنی، گالوانیزه از کامپوزیت های پلیمری، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ ساخته می شود. نوع جنس آن به نوع مصرف و کارکرد بستگی دارد.

این نوع پروفیل ها در صنعت ساخت و ساز، بالاترین میزان استفاده را به خود اختصاص داده اند. پروفیل های ساخته شده از آلومینیوم، سبک تر بوده و شکل پذیری بهتری دارند. از این نوع سازه برای ساخت چهارچوب های در و پنجره و اسکلت ساختمان ها استفاده می شود.

ناودان های آلومینیومی دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند و به همین دلیل از آن در نمای ساختمان ها، کفی تریلی ها یا کامیون ها، قالب های فلزی، ساخت درب و پنجره استفاده می شود. این نوع ناودانی ها دربرابر آتش سوزی و هرگونه بلایای طبیعی مقاوم بوده و بسیار سبک هستند . ناودانی استیل از جمله مهمترین و پرمصرف ترین نوع ناودان در صنعت ساخت و ساز شناخته می شود، که به شکل سطح u به دو صورت ساده و مشبک عرضه می شود.

ناودانی گالوانیزه، یکی از ارزان ترین روش های جلوگیری از ایجاد خوردگی در مقاطع فولادی شناخته می شود. این نوع ناودانی به عنوان پوشش عمل کرده و با افزایش ضخامت گوشش این نوع ناودانی، درصد محافظت آن نیز افزایش می یابد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ناودانی به سایت تجارت فولاد، یکی از بهترین فروشندگان انواع سازه های ساختمانی مراجعه کرده و از متخصصین ماهر و فنی این شرکت مشاوره بگیرید.

ناودانی upa چیست؟

ناودانی upa، نوعی از پروفیل است که به اسم ناودانی های ایرانی هم معروف هستند، چرا که براساس مصوبه استاندارد ملی ساختمان ها تولید می شوند. کارخانه های تولید کننده این نوع مقطع موظف هستند، پروفیل هایی به شکل U با وزن کمتر تولید کنند. این نوع پروفیل براساس استاندارد اروپایی DIN 1026-2 ساخته می شود و دارای ضخامت بسیار کمی است.

از ویژگی های این نوع پروفیل می توان به وزن کم، میزان استحکام پایین، هزینه کم تولید اشاره کرد. عوامل بسیاری در تعیین میزان قیمت خرید و فروش ناودانی upa موثر است، که از این میان می توان به عرض بال، ضخامت بال، ارتفاع بال و شیب های داخلی بال اشاره کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت صنعت تجارت فولاد مراجعه کرده و در مورد شناخت بیشتر ناودانی unp ،upa با متخصصین فنی مشورت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید بهترین نوع از ناودانی ها به سایت تجارت فولاد مراجعه کرده و با متخصصین فنی این شرکت مشورت کنید.

تعریف ناودانی unp و کاربردهای آن

ناودانی unp، نوع دیگری از پروفیل هایی است که با توجه به استاندارد DIN1026-1 تولید می شود. این نوع ناودانی بالاترین میزان واردات را به خود اختصاص داده است و بیشتر از کشورهای ترکیه و چین وارد کشور ایران می شود. از ویژگی های این نوع پروفیل می توان به وزن بالا، ضخامت زیاد و هزینه کمتر اشاره کرد.

ناودانی ها با توجه به شکل، روش تولید و وزن، متریال، شکل بال ها به دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند. این نوع سازه از نظر روش تولید به دو نوع ناودانی فابریک و پرسی، از نظر متریال و شکل ظاهری  به دو نوع ساده و مشبک، از نظر شکل بال ها و نوع کاربرد به دو دسته ناودانی سی شکل یا بال موازی و یو شکل یا بال مخروطی، از نظر وزنی نیز به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می شوند.

ناودانی unp با توجه به نوع کارکرد در اندازه های بین 40 الی 400 میلی متر تولید می شود. ناودانی unp کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز و انجام پروژه های بزرگ ساختمانی و صنعتی دارد. از این نوع ناودانی ها به دو صورت تکی و یا دوبل استفاده می شود. بادبندها، تیرها، قوطی های مستحکم کننده ی ستون ها، ساخت خرپاها از دیگر کاربرد های این نوع سازه هستند.

رعایت استاندارد تولید هریک از ناودان های ذکرشده، اهمیت به سزایی دارد چرا که در تعیین ابعاد، وزن و ویژگی های کاربردی آن تاثیر گذار است. وزن انواع ناودانی براساس جدول اشتال محاسبه می شود. در صورت نبود این جدول، می توان از عرض بال، ضخامت بال، ارتفاع بال ها، شیب داخلی بال ها استفاده کرد که تاثیر به سزایی در قیمت نهایی آن ایفا می کنند.

نام گذاری ناودان ها براساس ارتفاع بال آن ها صورت می گیرد. ارتفاع برحسب سانتی متر بیان می شود. در صورتی که ارتفاع بالیک ناودان 6 سانتی متر باشد، آن را به نام ناودانی 6 خواهند شناخت.

برای آشنایی بیشتر و خرید انواع ناودانی های تولید شده با توجه به کاربرد آن، به سایت تجارت فولاد مراجعه کرده و با متخصصین فنی این شرکت مشورت کنید.

ناودانی unp ،upa

نحوه تولید ناودانی های unp ،upa

هریک از ناودانی ها به روش های مختلفی تولید می شوند. روش پرس، یکی از روش های تولید انواع ناودانی هایی است که در آن، ورق خام پس از برش در ابعاد تعیین شده، در قالب های پرسی قرار می گیرند. فشار زیادی به قابل های پرسی وارد می شود، درنتیجه این قالب ها خم شده و شکل مورد نظر را ایجاد می کنند.

نوع دوم روش تولید انواع این سازه ها، استفاده از روش فابریک است. در تولید ناودانی هایی بدین طریق، عملیات نورد بر روی تسمه فلزی قرار گرفته و ورق به شکل یک ناودان ایجاد می شود.

همانطور که گفته شد، ناودانی ها براساس شکل مقطع نیز به دو دسته u شکل و c شکل تقسیم می شوند. در این قسمت شما را با انواع این دو دسته آشنا خواهیم کرد. ابعاد بال در ناودانی های u شکل بزرگتر است. این در حالی است که طول جان در ناودانی c شکل، بزرگتر می باشد. ناودانی ها براساس کل ظاهری به دو نوع مشبک و ساده تقسیم بندی می شوند.

اکنون سوال این است که کاربرد های انواع ناودانی های مشبک و ساده کدامند؟ از ناودانی های نوع مشبک در ساخت قفسه ها و قاب ها استفاده می شود.

تفاوت دو ناودانی unp ،upa

آگاهی از تفاوت دو ناودانی unp ،upa یکی از ضروریات و الزاماتی است که تمامی مهندسین ساخت باید آشنایی کامل با این مقوله را داشته باشند. در این بخش می خواهیم به توضیح تفاوت این دو نوع پروفیل بپردازیم.

اولین تفاوت این دو ناودانی به نوع استاندارد آن ها مربوط می شود. این دو پروفیل، استاندارد اروپایی متفاوتی دارند. ناودانی upa با توجه به استاندارد European standard channels و ناودانی upn با توجه به استاندارد miscellaneous parallel flange channels، ساخته شده است.

شرایط تولید و قیمت تمام شده ناودانی ها دومین تفاوتی است میان ناودانی unp ،upa است. مراحل و شرایط تولید ناودانی upa ساده تر است و به همین دلیل قیمت تمام شده آن نیز بسیار کمتر است. قیمت کم و تولید آسان این نوع پروفیل، عرضه و میزان تقاضای آن را افزایش داده است.

استحکام هر دو ناودانی ناودانی unp ،upa سومین موردی است که باید در تفاوت میان این دو سازه، مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که ناودانی های unp، نسبت به نوع دیگر دارای ضخامت و وزن بیشتری هستند، می توان گفت که استحکام بالاتری نیز خواهند داشت.

مشخصات فنی متفاوت هر دو سازه، چهارمین تفاوت میان این دو ناودانی شناخته می شود. مشخصات فنی هر دو مقطع، تفاوت بسیار کمی با یکدیگر ندارند. برای جبران این تفاوت، می توانید به عنوان مثال در صورت انتخاب یک شماره از ناودانی unp ،upa ای استفاده کنید که یک شماره بالاتر از ناودانی unp باشد.

ناودان ها از نظر وزن و قیمت نیز متفاوت هستند. از آنجایی که بال های ناودانی unp، ضخامت بیشتری نسبت به ناودانی های upa دارد، می توان چنین نتیجه گرفت که این نوع ناودان نسبت به انواع دیگر هزینه بالاتری دارد زیرا وزن آن بیشتر است. علاوه بر ضخامت، یکی از دلایل دیگری که منجر به افزایش قیمت این نوع ناودانی شده است، افزایش وزن و عدم تولید زیاد آن در درون کشور ایران است.

ناودانی unp ،upa

فرمول محاسبه وزن  ناودانی unp ،upa

وزن ناودانی unp ،upa با فرمول زیر محاسبه می شود:

طول ناودانی (بر حسب متر) × وزن یک متر ناودانی بر اساس ابعاد از جدول اشتال= وزن ناودانی

بهتر است بدانید که وزن ناودانی سبک، کمتر از جدول اشتال است ولی وزن ناودانی سنگین برابر جدول اشتال است. برای آشنایی با نحوه محاسبه دقیق وزن ناودانی و خرید بهترین نوع آن، به سایت تجارت فولاد مراجعه کنید.