نکات اصلی نگهداری و انبار میلگرد
۸ نکته اصلی در نگهداری و انبار میلگرد مورد توجه است، که آگاهی از این نکات یکی از مهم ترین مسائل در شناخت میلگردها به شمار می رود. در سایت تدبیر تجارت فولاد می توانید با این نکات و ماهیت این نوع مقطع فولادی آشنا شده و یک بررسی کامل از ورق های دامپا داشته باشید.
نگهداری و انبار میلگرد
نگهداری و انبار میلگرد یکی از مهم ترین اصول در افزایش استحکام و طول عمر مفید این نوع سازه ساختمانی است. میلگرد باید به طور کامل در برابر هرگونه عوامل شیمیایی و خورنده حفظ شود، تا دچار خوردگی، زنگ زدگی، فرسایش و افت کیفیت نشود. این امر، اهمیت نگهداری میلگرد را بیش از پیش به نمایش می گذارد.
میلگرد چیست؟
میلگردها یکی از مهم ترین مقاطع فولادی در حوزه بازار آهن آلات محسوب می شوند. این ابزار ساختمانی در ابعاد و طرح های مختلف تولید شده و کاربردهای مختلفی دارد، که اصلی ترین کاربرد آن در ساخت و ساز ساختمان های مسکونی و تجاری است.
سایت تدبیر تجارت فولاد یکی از برترین فروشنده های میلگرد و انواع سازه های ساختمانی است که می توانید از طریق مشاوره با بهترین متخصصین فنی، میلگرد مناسب را خریداری نمایید.
نکات مهم در نگهداری و انبار میلگرد
همانطور که گفته شد، نگهداری و انبار میلگرد از جمله مهمترین موارد در حفظ کیفیت آن و افزایش طول عمر مفید این سازه های ساختمانی می باشند. میلگرد معمولی از فولاد سکوریت ناتمام ساخته شده است، که مستعد زنگ زدگی بوده؛ در نتیجه حفظ این سازه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نکات مهمی که در نگهداری و انبار میلگرد مورد توجه است، در بخش ذیل به طور مختصر توضیح داده شده اند:
1- عدم تماس مستقیم میلگرد با عوامل خورنده
تماس مستقیم میلگرد با عوامل خورنده منجر به ایجاد آسیب به بافت ها و ساختار آن می شود. درنتیجه عمر مفید این نوع سازه کاهش یافته و دچار اکسیداسیون، زنگ زدگی و پوسیدگی می شود.
2- عدم قرار دادن میلگرد ها در زیر تابش مستقیم نور خورشید
اگر میلگرد ها را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید، در اثر گرم شدن بیش از حد به سرعت فرسوده شده و دچار فرسایش می شوند. بنابراین بهتر است قبل از قرار دادن میلگرد ها در درون قالب ها و انجام عمل بتن ریزی، از طریق آب پاشی دمای میلگرد را کاهش دهید.
3- میلگرد ها را از وجود هرگونه رطوبت دور کنید
بهتر است بدانید که وجود رطوبت و یا آب در نزدیکی میلگرد ها و یا هر یک از سازه های فولادی، منجر به ایجاد اکسیداسیون شده و میلگرد کیفیت خود را از دست می دهد
4- مانع از نفوذ گرد و غبار بر روی میلگرد ها شوید
یکی دیگر از مواردی که موجب فرسایش زود هنگام میلگردها می شود، قرارگرفتن آن در معرض گرد و غبار است.
5- جداسازی و طبقه بندی میلگرد ها
نگهداری و انبار میلگرد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. جداسازی میلگردها یکی از نکات مهم در نگهداری و انبار این نوع سازه ساختمانی است. میلگرد ها باید با توجه به ابعاد و اندازه مشابه، مشخصات مکانیکی و مقاومت متفاوت، در مکان های جدا انبار شوند.
6- در هنگام نگهداری و انبار میلگرد ها، فاصله مناسب را رعایت کنید
رعایت فاصله مناسب یکی از مهم ترین نکات نگهداری و انبار میلگرد است. میلگرد ها به هنگام انبار باید 15 سانتی متر از سطح زمین فاصله داشته باشند. درنتیجه عمر مفید آن افزایش می یابد.
7- آلودگی های سطح میلگرد را تمیز کنید
بهتر است قبل از انبار کردن و نگهداری میلگرد ها، سطح آن را از وجود هرگونه آلودگی و زنگ زدگی تمیز کنید.
8- از میلگردهایی با قطر بیش از 10 میلی متر به صورت کلاف استفاده نکنید و برای باز کردن آن از دستگاه نظارت، تاییدیه بگیرید.
عوامل موثر در تعیین قیمت میلگرد
میلگرد ها از جمله مهمترین سازه ها و مقاطع فولادی هستند، که در ساخت ساختمان های مسکونی و تجاری بالاترین کاربرد را دارند. عوامل مختلفی در تعیین قیمت میلگردها موثر هستند، که از این میان می توان به کارخانه سازنده و تولید کننده، نوع و جنس متریال، سطح کیفیت محصول، ابعاد و اندازه، نوع و مدل، استاندارد ها و نوع کاربرد اشاره کرد.
برای اطلاع از قیمت خرید میلگرد ها به سایت تدبیر تجارت فولاد مراجعه کرده و از متخصصین فنی ما مشاوره بگیرید.
سیم آرماتور بندی چیست؟
سیم های آرماتوربندی دارای ویژگی های بسیار متفاوتی هستند. این نوع سیم ها باید تمیز بوده و عاری از هرگونه زنگ زدگی، آلودگی و گرد و غبار باشد. این سیم ها قطری در حدود 6/1 میلی متر دارند.
کاربرد میلگرد
میلگرد کاربردهای بسیار متنوعی دارد. این سازه با جذب و توزیع تنش، مانع از ترک خوردگی و پوسته پوسته شدن زود هنگام سازه های بتنی می شود. استفاده از هر نوع میلگرد اهمیت چندانی ندارد، آنچه که مهم است عدم وجود زنگ زدگی بر روی این نوع سازه ها می باشد.
انواع مختلفی از میلگرد ها وجود دارند که از این میان می توان به مقاطع فولادی بدون پوشش، مقاوم در برابر خوردگی، روکش اپوکسی و گالوانیزه اشاره کرد. در هر یک از مناطق مختلف از میلگرد های مختلف استفاده می شود. به عنوان مثال در مناطقی دارای رطوبت بالا از میلگرد های فولادی ضد زنگ نوع 2205 استفاده می شود، که در برابر خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
میلگردها سازه های بسیار حساسی هستند که نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارند. این نوع سازه ها باید بر روی یک سکوی برجسته ساخته شده از ماده غیر فلزی قرار گیرند. بهتر است برای جلوگیری از تاثیر عناصر خارجی بر روی آن از پوشش های محافظ استفاده شود. همانطور که گفته شد، انواع مختلفی از میلگرد ها وجود دارند که شرایط نگهداری هریک از این سازه ها با یکدیگر متفاوت هستند.
میلگردهای گالوانیزه را باید دور از میلگرد های بدون پوشش و مواد چوبی نگهداری کرد. بهتر است برای این گونه سازه ها از سکوهای غیر فلزی استفاده کرد.
میلگردهای فولادی ضد زنگ نیز باید از میلگرد های فولاد کربنی و مواد آهنی دور باشند. این نوع سازه ها باید بالاتر از دیگر میلگردها نگهداری شوند. این نوع مقاطع فولادی را بهتر است در فضای بسته نگهداری کنید تا به دور از هرگونه رطوبت، برف و باران باشد. در صورتی که میلگردهای فولادی ضد زنگ را در بیرون از محوطه ذخیره کنید، آن ها را با استفاده از پلی اتیلن بپوشانید. این نوع مقاطع فولادی باید روی هم با تکیه گاه کافی قرار گیرند تا دچار لقی، افتادگی و خم شدگی نشوند.
شرایط نگهداری و انبار میلگرد دارای پوشش اپوکسی متفاوت از دیگر انواع میلگردها است. در نگهداری این نوع سازه ها به نکات مهمی باید توجه شود که در بخش ذیل به نکات حفظ این نوع سازه اشاره می کنیم:
برای جلوگیری از ایجاد آسیب به پوشش، از تسمه های مصنوعی برای کنترل میلگرد های اپوکسی استفاده کنید. به هیچ وجه این نوع سازه را نکشید و با یکدیگر برخورد ندهید. برای جلوگیری از برخورد میلگرد ها به یکدیگر باید از فوم استفاده کنید. از میلگرد های پخش کننده یا پشتی محکم برای جلوگیری از افتادگی میلگرد های تقویت کننده استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نگهداری میلگرد ها و خرید مناسب آن به سایت تدبیر تجارت فولاد مراجعه کرده و با متخصصین فنی ما مشاوره کنید.
انواع میلگرد های مورد استفاده در ساختمان سازی
میلگردها انواع مختلفی دارند که در این بخش می خواهیم شما را با انواع آن آشنا سازیم. این نوع سازه ها با توجه به نوع خود، کاربردهای مختلفی دارند. سه نوع میلگرد ساده، آجدار و کلاف وجود دارند که یکی از مهم ترین تفاوت آن ها در اندازه آن هاست.
میلگردهای ساده دارای سطح صاف و بدون آج هستند. یکی از ویژگی های اصلی این نوع سازه ها در این است که به راحتی خم شده و بریده میشوند، در نتیجه از آن در ساخت پل استفاده نمی شود. از مهم ترین کاربردهای این مقطع فولادی می توان به استفاده از آن در اتصالات ساختمانی، ساخت اتصالات صنعتی، قطعات خودروسازی، اتصالات زیربنایی در جاده ها و بزرگراه ها اشاره کرد.
میلگردهای آجدار، دارای آج و فرورفتگی های روی سطح خود هستند. این امر مانع از ایجاد فرسودگی بر روی این نوع مقطع فولادی شده و درون بتن و فولاد به خوبی عمل می کند. مهم ترین کاربرد این نوع میلگرد در افزایش سطح مقاومت کششی سازه های بتنی است. استفاده در ساخت پل ها، ایستگاه های اتوبوس BRT، ساختمان ها و برج ها، تقویت سازه ها و افزایش مقاومت آن ها در برابر زلزله، تولید بتن مسلح از دیگر کاربرد های این نوع سازه می باشد.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع میلگرد های مناسب در ساخت سازه و خرید بهترین نوع از میلگرد به سایت تدبیر تجارت فولاد مراجعه کنید.
بررسی جامع ورق دامپا
ورق دامپا یکی از عناصر مهم در ساخت انواع ساختمان های مسکونی و تجاری است. این نوع ورق به صورت روغنی، رنگی و گالوانیزه تولید شده و بیشترین کاربرد را در نماسازی و پوشش داخلی سقف دارد. لمبه نام دیگری است که به این نوع سازه ساختمانی اطلاق می شود.
ورق دامپا به سه نوع ورق دامپا طولی، برگی و قطعه ای تقسیم می شود. این نوع سازه، مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله این مزایا می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
ایمن در مقابل زلزله و هرگونه بلایای طبیعی، داشتن انعطاف پذیری بالا، عایق در برابر رطوبت، قابلیت شستشوی آسان، تنوع رنگ بالا، غیرقابل اشتعال، ایمن در برابر آتش سوزی، داشتن وزن کم و نصب سریع و آسان و…
از ورق دامپا در موارد بسیار زیادی استفاده می شود که از این موارد می توان به استفاده از آن در پوشش سقف، پوشش داخلی سقف ها و دیوارهای ساختمان ها، سقف پارکینگ های بزرگ، سقف سالن های سینما و کنفرانس، سردر منازل، ورودی پارکینگ اشاره کرد. برای کسب اطلاعات کافی در مورد دیگر کاربرد ها و ویژگی های ورق دامپا، نیز خرید مناسب این نوع ورق ها به سایت تدبیر تجارت فولاد مراجعه کرده و با متخصصی فنی ما در تماس باشید.